Fibromyalgi mysterium löst äntligen!

Forskare har funnit en stor källa till smärta hos patienter med fibromyalgi, i motsats till vad många tror, inte härrör från hjärnan. Resultaten markerar slutet på en årtionden av mystik om sjukdomen, många läkare trodde var en skapelse av patienter.

Mysteriet med fibromyalgi har lämnat miljontals människor som lider på jakt efter hopp i smärtstillande medel. Tills nyligen, många läkare trodde att sjukdomen var “imaginära” eller psykiskt, men forskarna har nu visat att den huvudsakliga källan till smärta orsakas av ett överskott av sensoriska nervfibrer presentera runt blodkärl som ligger i handflatan.

Upptäckten kan leda till nya behandlingar och kanske till och med en fullständig härdning i framtiden, vilket lättnad till miljoner människor som misstänks ha sjukdomen.

fibro22

 

För att lösa mysteriet med fibromyalgi, forskarna inriktat sig på handen huden hos en patient som hade en brist av sensoriska nervfibrer, vilket orsakade en minskad respons på smärta.

Sedan tog de prover av huden på händerna hos patienter med fibromyalgi, och var förvånad över att hitta en extremt överdriven mängd av en viss typ av nervfibrer.

Tidigare trodde forskarna att dessa fibrer var bara ansvarig för att reglera flödet av blod, och det spelade någon roll i smärtupplevelse, men nu fann de att det finns ett direkt samband mellan dessa nerver och generaliserad smärta i kroppen.

Upptäckten kan också lösa ihållande frågan om varför många patienter har extremt smärtsamma händer och andra “hot spots” i hela kroppen, och eftersom det kalla vädret verkar förvärra symtomen. I allmän känsla av djup smärta, många fibromyalgipatienter även lider av försvagande trötthet.

Neurolog Dr Frank L. Rice förklarade: “Vi trodde tidigare att dessa nervändar endast var inblandade i regleringen av blodflödet i en undermedveten nivå, men nu har vi bevis för att ändarna av blodkärl också kan bidra till vår medvetna sinne touch och även smärtan “, säger Rice.

“Detta dåligt hanterad blodflödet kan vara en källa till muskelsmärta och känsla av trötthet på patienter med fibromyalgi.”

Nuvarande behandlingar för sjukdomen har inte fört fullständig lättnad för de miljontals människor som lider. Terapier innefattar narkotiska analgetika; anti-beslag läkemedel, antidepressiva och råd, även enkla, till exempel “få mer sömn och motionerar regelbundet.”

Nu när orsaken till fibromyalgi har identifierats, patienter ser fram emot en eventuell botemedel.

Att känna till läkare som genomförde undersökningen klickade här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!