NY UPPTÄCKT I ISRAEL MISSLYCKAS MED ATT BOTA FIBROMYALGI

Utmärkta nyheter kommer från Israel om en ny behandling för fibromyalgi (smärtsyndrom) också minskar eller helt eliminerar behovet av medicinering. Den fibromyalgi är nästan omöjligt att diagnostisera. Denna kroniskt smärtsyndrom är karakteristisk oftast drabbar kvinnor.

Sjukdomen orsakas ofta av skallskada, en neurologisk infektion eller svår känslomässig stress. Den kännetecknas av symptom såsom muskuloskeletal smärta, trötthet, minnesförlust och humörsvängningar.

Den fibromyalgi ofta förväxlas med andra sjukdomar och de flesta patienter lider månader, till och med år, av ihållande smärta innan diagnosen korrekt. När väl diagnosen, patienter njuta lite andrum så få behandlingar har visat sig vara effektiva i blidka sina symtom.

En ny studie som publiceras i PLoS ONE av forskare vid universitetet i Tel Aviv kan ändra kurs.

Forskningen visade att kvinnor med fibromyalgi kunde drastiskt minska eller till och med eliminera användningen av smärtstillande efter behandling med hyperbar syrgas.

Studien leddes av den sena professor Eshel Ben-Jakob, Institutionen för fysik och astronomi vid UTA och Dr. Shai Efrati School of Neuroscience UTA och Assaf Harofeh Medical Center, tillsammans med professor Dan Buskila Center Soroka medicinsk, och genomfördes av en grupp forskare vid UTA, Rice University, Assaf Harofeh Medical Center, Ben-Gurion University och Tel Aviv Sourasky vårdcentral.

Forskare tror att de har också identifierat den viktigaste faktorn som orsakar fibromyalgi : en förändring av hjärnans mekanism för smärta behandling.

“Som en läkare, för mig är det viktigaste resultatet är att 70 procent av patienterna kunde återhämta sig från sina symptom på fibromyalgi , ” säger Efrati. “Den mest spännande för en värld av forskningsresultat, är dock att vi kunde kartlägga de hjärnregioner som utför dåligt och är ansvarig för syndromet.”

Hyperbar syrgaskammare utsätta patienter för ren vid högre tryck än normalt syre och används ofta för att behandla patienter med stroke, brännskador, kolmonoxidförgiftning, dykarsjuka och.

Den kliniska prövningen, som exponerar deltagarna att två månader av hyperbar syrgasbehandling, fann signifikanta förändringar i hjärnans aktivitet och symptom på 70 procent av deltagarna.

Försöket ingår 60 kvinnor som hade fått diagnosen fibromyalgi åtminstone två år tidigare. Hälften av de 48 patienter som fullföljde behandling fick 40 hyperbar syrgasbehandlingar 90 minuter exponerar patienter till rent syre vid två gånger atmosfärstrycket, fem dagar i veckan under loppet av två månader.

Framgångsrik behandling får patienter att drastiskt minska eller eliminera användningen av smärtstillande medel. “Intaget av läkemedel lindrar smärta men inte vända skick. Men hyperbar syrgasbehandlingar kan vända villkoret “Efrati och tillade att resultaten motiverar vidare studier sade han.

“Resultaten är av stor betydelse, är hyperbar syrgasbehandlingar som syftar till att ta itu med den verkliga orsaken till fibromyalgi är patologin av hjärnan som ansvarar för syndromet. Detta innebär att reparationen av hjärnan, inklusive neuronal regenerering, det är möjligt även för kroniska sjukdomar, smärtsyndrom och bör övervägas för all framtida utveckling av behandlingar. ”

Forskarna hittade några skillnader mellan olika patienter med fibromyalgi s. När fibromyalgi utlöstes av en traumatisk hjärnskada, till exempel, bevittnade de en full upplösning utan ytterligare behandling.
Men när avtryckaren tillskrevs andra orsaker, såsom feber – relaterad sjukdom, patienter kräver regelbundet underhåll terapi.

Forskare fortsätter att studera nu att genomföra omfattande studier av hjärn förnyelse vävnaden under övertrycksförhållanden.

Våra läkare och kunniga läsare tycker? Det kan vara denna terapi för att hjälpa till att hitta en behandling för patienter med Alzheimers?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!