Leven met Fibromyalgie Pijn op de borst

Fibromyalgie pijn op de borst kan een van de engste symptomen van fibromyalgie, omdat het kan voelen alsof je een hartaanval en ertoe leiden dat u grote zorg. Dit soort pijn kan je stoppen in je tracks. Het kan moet je afvragen “is dit levensbedreigend?”

Omdat fibromyalgie is complex, is het belangrijk om de verschillende manieren waarop de borst kan worden beïnvloed met pijn of symptomen te leren kennen. Er zijn een paar andere oorzaken en omstandigheden die zich kunnen voordoen in de borst van de fibro lichaam dat je wilt in de gaten.

Veel mensen denken over kleine krampen of spierpijn wanneer zij denken over fibromyalgie, maar patiënten weten dat de pijn gaat veel verder dan kleine. Terwijl de spieren, banden en pezen door het hele lichaam pijn kunnen veroorzaken en meerdere systemen worden vaak beïnvloed, het is de pijn op de borst dat de meest alarm veroorzaakt.

Een reis naar de eerste hulp kan nog meer verwarring veroorzaken als artsen controleren op enge hartaandoeningen. Toch is het belangrijk om uit te sluiten hart gerelateerde aandoeningen, vooral als dit is een nieuw symptoom voor u.

Mogelijke scenario’s veroorzaken van Fibromyalgie
Pijn op de borst:

Op het einde, is het waarschijnlijk naar beneden te komen om een paar verschillende scenario’s wanneer het leven met fibromyalgie. Meer in het bijzonder vier van deze mogelijke scenario’s die ik hier zal ingaan op vandaag.

1. costochondritis?

Dit is een aandoening die kleine ongemakken kunnen veroorzaken in de ribben tot ernstige pijn op de borst. Het is vaak beperkt tot de linkerkant van de borst, maar het kan voorkomen in de rechterzijde of over het hele borst. De oorzaak ontsteking in het kraakbeen verbinden van het borstbeen en de ribben. Dit is de reden waarom patiënten klagen vaak van pijn en ongemak in de ribben, evenals in het midden van de borst.

Costochondritis  levert vaak scherpe pijn die veel op een hartaanval of symptomen van andere ernstige aandoeningen van het hart kan voelen. Dit is de reden waarom het eerste optreden stuurt vaak patiënten naar de eerste hulp of naar het kantoor van hun arts in paniek. Lees op de link hier in deze paragraaf als u dat nog niet waar ik geef andere waarschuwingen op deze symptomen.

Het goede nieuws is dat de voorwaarde niet is aangesloten op hartfalen en op geen enkele manier impliceert een probleem met het cardiale systeem. Het kan leiden tot een ernstige diagnose in sommige gevallen, maar voor veel fibromyalgie patiënten, komt het neer op gewoon een andere vorm van pijn die niet gemakkelijk wordt uitgelegd of opgelucht.

Terwijl ongeveer 10% van de algemene bevolking wordt verondersteld te lijden van costochondritis, ruim 50% van fibromyalgie-patiënten zal deze vorm van pijn op de borst ervaren op een bepaald punt in hun leven. Het is het meest voor bij vrouwen onder de leeftijd van 40, maar het kan geen fibromyalgie patiënt in elk stadium van het leven te slaan.

Sommige mensen kunnen consistente pijn fibromyalgie borst ervaren voor langere tijd, terwijl anderen melden korte periodes van pijn op de borst die komen en gaan willekeurig. Het is gewoon een ander symptoom van fibromyalgie die varieert van persoon tot persoon. De pijn is vaak zo ernstig dat het dagelijks leven erg moeilijk, zo niet onmogelijk maakt, dus het is belangrijk dat je werkt met een medische professional aan een behandelplan te ontwikkelen.

In sommige gevallen,  costochondritis operatie  wordt uitgevoerd om het kraakbeen die de pijn veroorzaakt fibromyalgie borst te verwijderen. Dit is niet altijd een oplossing voor fibromyalgie patiënten, maar het is iets om met uw arts te praten over als je pijn fibromyalgie borst is ernstig en duurt voor een lange tijd met geen verlichting in zicht.
2. Trigger Points?

Wanneer het leven met fibromyalgie, we hebben over het algemeen 11-18 gevoelige zones in kwetsbare gebieden zoals de nek, lage rug en ledematen. Maar we hebben ook de neiging om nog meer triggerpoints , en deze kunnen zich overal op het lichaam, zelfs rond het bovenlichaam en borst. Dit kan een reden zijn voor de pijn fibromyalgie borst.

Je zou kunnen herinneren hoe ik vaak zeggen dat als we in kaart gebracht onze triggerpoints, zou het eruit als een oorlogsgebied !! Het is niet zo knippen en droog omdat triggerpoints kunnen optreden binnen spierlaag en rond het bindweefsel in het lichaam. Dus hoe kunnen we in potentie “activeren” trigger punten rond de borst? Het opheffen van iets dat is te zwaar, leunend naar de vloer, slapen in een slechte positie, of zelfs gewoon met iets leunen tegen ons, als een kind of huisdier. Ja, dit kan mogelijk activeren TRP en dat is wat de oorzaak dat uitstraalt en brandende pijn die we hebben vaak last van. ( Lees hier meer over  Trigger Points. )

3. Hoe zit het FBD of Fibrocystic Disease Borst? 

Hoewel niet beperkt tot die met fibromyalgie, neigt het vaker voor bij mensen met fibromyalgie, veranderde hormonen, of mensen met een neiging tot oestrogeen dominantie te zijn. Vrouwen die klagen over ernstige PMS-klachten vaak voor de duur van weken op een moment of langer zijn vaak degenen die meer vatbaar zijn voor FBD zal zijn. De symptomen zijn onder meer zeer mals borstweefsel, branden en zelfs uitstralende pijn rond de borst en in de oksel, en soms een toename van borstgrootte.
Het probleem met FBD, is dat het kan voorkomen dat vrouwen van het doen van de normale elke dag dingen als gevolg van de extreme gevoeligheid rond de borst gebied. Je zou kunnen bewegen of sporten te beperken. Misschien vindt u dat u meer steun nodig hebt om die beweging als mogelijk te beperken.

4. oppervlakkige ademhaling?

Je zou vaak me horen zeggen dat mensen met een chronische ziekte zoals fibromyalgie neiging om ondiep adempauzes zijn. Of, zoals ik willen zeggen “Wees niet een ondiepe Hal !!” U ziet, als u pijn overal in het lichaam, is het niet ongewoon om je ademhaling te onderdrukken, en vaak je niet weet dat je bent het doen. Dus wat er gebeurt is dat de borstkas gebied is een van de gebieden die “neemt de hit” bij wijze van spreken, samen met de schouders. Dus je kunt jezelf met verstikt ademhaling, strakke schouders en wat ik noem dat “spanning pijn” rond de pectoralis spieren van de borstkas.

Vind je jezelf meer zweten en niet in staat om daadwerkelijk te krijgen een diep adem. Dat is een teken dat je lichaam accumuleren veel te veel stress. De beste tijd om te “oefenen” diepe ademhaling is als je ontspannen bent, zodat het meer natuurlijk om u tijdens een stressvolle situatie zal komen of gewoon bij het omgaan met de dagelijkse symptomen van fibromyalgie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!