ASMR en Fibromyalgie

Heb je ooit gekregen dat tintelend gevoel op je huid na het horen van iemand in je oor fluisteren? U kent dat soort rilling die reist over je rug? Nou, het blijkt dat er eigenlijk een naam voor dat: ASMR, of autonome zintuiglijke meridiaan reactie. En er is eigenlijk een hele online wereld gewijd aan het leren hoe je die reactie te cultiveren.

Maar wat is precies ASMR? Waarom doen mensen het leuk vinden? En kan het effectief voor uw fibromyalgie pijn?

Wat is ASMR?

Autonome zintuiglijke meridiaan reactie is een natuurlijke reactie die je lichaam triggers in reactie op bepaalde sensaties. De meest voorkomende triggers zijn geluiden, met name ruisende of fluisteren geluiden. De ASMR veroorzaakt een tintelend gevoel dat zich in golven van uw huid. Niemand weet precies waarom je lichaam doet, maar er zijn een aantal theorieën.

De meest aansprekende is dat je lichaam is het vrijgeven van endorfine in reactie op deze geluiden. Dat zou verklaren waarom mensen zich goed en ontspannen voelen wanneer ze ASMR ervaren. Endorfines zijn natuurlijke chemische stoffen die vrijkomen in je lichaam als reactie op bepaalde dingen die je gelukkig te voelen. We kunnen alleen maar speculeren over de reden waarom bepaalde geluiden trigger die vrijkomen van endorfine, maar het zou een evolutionaire aanpassing zijn.

Het kan zijn dat dit aangename reactie op zachte geluiden is ontworpen om binding tussen mensen die in de buurt te stimuleren. Immers, moeders fluisteren vaak aan hun kinderen en mensen die verliefd zijn hetzelfde te doen. Het is mogelijk dat het doel van ASMR is om dit soort van relatie-gebouw interacties aan te moedigen. Maar tot nu toe, blijft dit een theorie.

We weten dat er veel mensen die vinden de sensatie plezierig.

Waarom doen mensen Like It?

Het onderwerp van ASMR interesseert eigenlijk een aanzienlijke gemeenschap op het internet . Deze mensen zijn geïnteresseerd in het uitzoeken hoe ASMR werkt en hoe ze kunnen de sensatie te regelen. Veel mensen denken dat met de praktijk, kun je leren om het antwoord zelf te induceren. Om te helpen met dit, zijn er tal van video’s op het internet vol met geluiden die zijn ontworpen om een ASMR activeren.

Het idee achter deze video’s is dat ASMR is een goede manier om te ontspannen en kan zelfs helpen omgaan met de pijn. Mensen in de gemeenschap te gebruiken als een instrument om hun leven te verbeteren en de controle over hun geestelijke gezondheid. En velen geloven dat het een hulpmiddel voor het omgaan met een chronische ziekte ook kan zijn.

Kan ASMR helpen met fibromyalgie?

Er is niet veel wetenschappelijk onderzoek op het gebied van ASMR en fibromyalgie. Maar er zijn een paar redenen om te denken dat het een goed hulpmiddel voor het omgaan met de aandoening zou kunnen zijn. Ten eerste is er de anekdotisch bewijs. Veel mensen die ASMR gebruiken denken dat het daarmee helpt hen omgaan met pijn, zoals die veroorzaakt door fibromyalgie.

Er zijn een paar redenen dat dit waar zou kunnen zijn. Ten eerste, als ASMR eigenlijk doet endorfine, dan is het waarschijnlijk zou helpen omgaan met chronische pijn. Endorfines helpen doffe de sensatie van pijn, zodat alles wat ze uitbrengt zou nuttig zijn.

In de tweede plaats, in een poging om een ASMR triggeren vereist dat u te concentreren op uw gedachten en probeer kalm te blijven. Dit soort heroriëntatie af van uw pijn is aangetoond dat het nuttig zijn bij de behandeling van chronische pijn. Het is vergelijkbaar met een aantal van de gedrags-conditionering therapie dat veel artsen raden voor de behandeling van fibromyalgie. Het is vergelijkbaar met meditatie of veel van de andere mindfulness technieken die veel mensen met chronische pijn nuttig vinden.

Alles wat u helpt vertragen en zich richten op goed voor een paar minuten het gevoel is een welkome onderbreking van de pijn van fibromyalgie. Dus in die zin, kon ASMR nuttig zijn voor fibromyalgie. Het is waarschijnlijk het soort ding dat anders zal werken voor iedereen. Maar zelfs als het niet effectief is, het kan nooit kwaad om te proberen.

Als u geïnteresseerd bent, zijn er tal van online bronnen voor meer informatie over hoe u ASMR kunt gebruiken. Een snelle internet zoeken zal honderden websites die u meer over hoe het werkt en hoe het te triggeren kan leren opleveren. En youtube heeft duizenden video’s ontworpen om u meer informatie over en ervaring ASMR te leren. Beide zijn geweldige hulpmiddelen voor het begin van uw reis in de wereld van de autonome zintuiglijke meridiaan reactie.

Dus, wat denk je? Heeft ASMR lijkt iets dat je interesseert? Denk je dat het zou kunnen helpen met fibromyalgie? Heeft u persoonlijke ervaringen te delen? Laat het ons weten in de commentaren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!