EpicGenetics kijkt noord naar fibromyalgie mijlpaal studie uit te breiden

Voor vier jaar heeft EpicGenetics de verkoop van de diagnostische voor fibromyalgie in de VS Nu kunt een lijst van Canada onder de internationale markten voor de test.

Het bedrijf zegt dat de goedkeuring en de lancering in Canada zal helpen naar voren te duwen met een ambitieuze R & D-programma dat probeert om de onderliggende genetische basis voor de chronische en pijnlijke aandoening, die miljoenen mensen wereldwijd treft ontcijferen.

De Santa Monica, Californië, bedrijf maakte golven wanneer de FM / een bloedtest voor fibromyalgie verzekerd van een CLIA-certificering en werd de eerste test beschikbaar voor fibromyalgie, dat gaat vaak niet gediagnosticeerd omdat de symptomen zo divers kan zijn. Afgezien van de pijn kan worden vergezeld van vermoeidheid, slaapstoornissen, gevoelige spieren, hoofdpijn en depressie, evenals problemen met denken en geheugenfunctie.

Vorige maand, EpicGenetics samen met de University of California, Los Angeles, en de Universiteit van Illinois in Chicago College of Medicine aan genetische screening tests om mensen van wie de FM / a testresultaten zijn positief in een poging om de gen sequenties die zou kunnen maken vast te stellen welke mensen gevoelig voor het ontwikkelen fibromyalgie. Het onderzoek inspanning is gericht op genetische screens te krijgen voor 250.000 fibromyalgie patiënten en proberen om kick-start onderzoek naar nieuwe therapieën voor de aandoening.

Op dit moment zijn er slechts drie door de FDA goedgekeurde drugs-Pfizer Lyrica (pregabaline), Eli Lilly’s Cymbalta (duloxetine) en Allergan’s Savella (milnacipran) -die is aangetoond dat de pijn te verminderen, maar ze zijn alleen effectief bij sommige patiënten en hebben bijwerkingen . Veel patiënten vertrouwen op drugs en andere benaderingen, zoals massage en zachte oefening om de symptomen te behandelen.

“Er is een enorme respons en de interesse van de Canadezen in het ontvangen van een accurate fibromyalgie diagnose met de FM / een test en deel te nemen aan onze mijlpaal klinische studie inspanningen,” zei EpicGenetics CEO Bruce Gillis, MD “We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat we kunnen nu geschikt voor deze patiënten en uiteindelijk hen met zekerheid over een algemeen begrepen en misdiagnosed stoornis.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!