Fibromyalgie Symptomen: Is het Fibro of iets anders?

Fibromyalgie is een lastig ding om op te sporen. Om te beginnen, het is geenziekte, het is een syndroom, wat betekent dat het bestaat uit een verzameling van symptomen die samen optreden. Deze symptomen zijn wat fibromyalgie dus moeilijk te lokaliseren, zoals ze zijn vaak dingen die je kan voelen in je dagelijkse leven. Hoeveel keer heb je voelde overdreven moe, angstig of leed van hoofdpijn? Misschienvoel je deze emoties en fysieke reacties dagelijks. Allermeest naar de tijd zij kunnenworden toegeschreven aan niets meer dan een gebrek aan slaap, stress, slechte eetgewoonten en niet drinken van voldoende water, maar het is belangrijk te onthouden dat deze symptomen ook vanwege fibromyalgie worden kon.
Fibromyalgie wordt gezien als een vrouw voorwaarde omdat vrouwen make-up ongeveer 90% van de gevallen. Het is echter niet iets mannen mogen vergeten. De nationale vereniging voor fibromyalgie schat dat één miljoen mensen met de ziekte leven. Het verschil is dat mannen die meestal fibromyalgie hebben verslag minder algehele pijn en een lager aantal tedere gebieden, terwijl het ook ervaren een hogere algehele handicap als gevolg van de symptomen.
Om u te helpen navigeren dit verwarrend syndroom, helpt het om te begrijpen van de belangrijkste symptomen. Op deze manier kunt u zien als u van slechts één of twee indicatoren hebben of enkele of alle van de symptomen die samen make-up fibromyalgie hebben.
Wijdverbreide pijn
Pijn in uw hele lichaam is het belangrijkste symptoom van fibromyalgie. Het wordt beschreven als een constante doffe pijn. Misschien voel je iets dergelijks na een harde training, maar voor deze saaie pijn serieus te worden genomen, zullen de meesteartsen vragen als het gedurende ten minste drie maanden heeft geduurd. Om in aanmerking echt wijdverbreide pijn, moet de pijn optreden aan beide zijden van uw lichaam en boven en onder uw taille.
Inschrijving punten
Naast de saaie, wijdverbreide pijn hebben degenen die fibromyalgie ook uiterst gevoelige en teder gebieden door het hele lichaam, die worden genoemd “triggerpoints”. Zelfs licht op deze gebieden te drukken kan pijn veroorzaken. Volgens de American College of Reumatologie, kan een persoon worden gediagnosticeerd met fibromyalgie hebt zij tederheid in tenminste 11 van deze 18 bekende triggerpoints naast de wijdverbreide pijn door het hele lichaam. Deze triggerpoints omvatten de achterkant van het hoofd, de toppen van de schouders, heupen, knieën, borst en buitensteellebogen.
Chronische vermoeidheid
Dit is een lastige omdat chronische vermoeidheid zelf moeilijk is te diagnosticeren.Het kan worden veroorzaakt door uw levensstijl, ziekte, stress, of meerdere ziektes en syndromen. Als u denkt u fibromyalgie dat, is het belangrijk om te overwegen van chronische vermoeidheid alleen naast andere symptomen van fibromyalgie. Niet zeker of uw eindeloze behoefte aan slaap vertaalt in chronische vermoeidheid? Chronische vermoeidheid zal je doen voelen zo moe je normale, dagelijkse activiteiten kan niet worden voltooid en kan ontwikkelen na een griep-achtige ziekte of een periodevan hoge stress.
Cognitieve problemen
Als je fibromyalgie hebt, ziet u dat u denkt niet zoals duidelijk of snel als u eens. Ditsymptoom wordt genoemd “fibro-mist” als het kan afbreuk doen aan uw vermogenom te leren van nieuwe dingen, onthoud gegevens, concentreren, en kan zelfs tonen zich door langzame of verward toespraak. Als u wijzigingen in de manier waarop je denkt, reageren, en spreken of merkt dat je gevoel mentaal mistige naast de andere fibromyalgie van andere symptomen opmerkt, kan het u om te onderzoeken hetsyndroom verder profiteren.
Slaapproblemen
Veel mensen met fibromyalgie hebben ook te lijden onder een nauw slaapstoornis.Deze aandoening voorkomt dat u van de verwezenlijking van de diepe, herstellendeslaap die uw lichaam nodig heeft om te herstellen, met name de vierde fase van diepe slaap. Mensen met fibromyalgie worden door uitbarstingen van hersenactiviteitwakker-achtige voortdurend uit de diepe slaap opgehaald. Deze constante kielzog tot slaap cyclus beperkt de hoeveelheid tijd die je besteedt er eigenlijk in dat broodnodige toestand van diepe slaap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!