Fibromyalgie en pijn in de voeten (fasciitis) Fasciitis (fasciitis) plantaris

Wanneer u fibromyalgie, een veel voorkomende klacht is pijn in de benen, vooral in de plant. Er wordt gezegd dat fibromyalgie symptomen van verschillende ziekten, zal dit waarschijnlijk ook in verband gebracht met de ziekte. Nu hebben we een fasciitis plantaris onbehandeld, dit zal worden verzwarende om de diagnose en de daaropvolgende behandeling.

fascia plantaris

Plantar fascia is een ligament die loopt langs de onderkant van de voet, bekend als de enige of voet. Het is een band van dik weefsel, nauw verbonden met de huid en elastische eigenschappen, kunnen enigszins strekken zij hun voeten bewegen. Dit weefsel omvat de gehele onderkant van de voet, die zich vanaf het hielbeen (calcaneus) totdat de tenen, waarbij splitst in vijf takken, een voor elke vinger.

Plantar fascia fungeert als een elastiekje. Het creëert een manier om de voet altijd licht gewelfd spanning te houden. Als we lopen, als we verhogen de hiel van de grond en bleef slechts met de tenen op de grond rust, de fascia plantaris fungeert als een soort van piepen, het verminderen van de druk vingers lijden aan een groot deel van het lichaamsgewicht te ontvangen.

Oorzaken van fasciitis plantaris

De plantaire fasciitis treedt na herhaalde stress veroorzaakt door spanningen leidt normaal tot micro dit weefseltrauma en derhalve inflammatie van het gewonde gebied. Meestal komt voor bij mensen tussen de 40 en 60, die gedurende de gehele levensduur activiteiten problemen hebben veroorzaakt of herhaalde stress op de fascia plantaris, zoals:

zwaarlijvigheid
platvoet of Pes Cavus
werken reeds lang bestaande als bewakers, leraren, artsen, werknemers …
Overmatig gebruik van hoge hakken
weinig gebruik van de juiste schoenen, zoals strakke schoenen, breed of oud
gait veranderingen
De gewichtstoename oefent extra druk op de gewrichten en weke delen van de benen.
De fasciitis plantaris is ook heel vaak voor bij mensen die zich bezighouden met bepaalde activiteiten zoals hardlopen, ballet, het opheffen van gewichten en dansen. Doen zonder goede wandelschoenen kan ook schade aan de zolen van de voeten veroorzaken. Als een atleet die gebruik maakt van zeer oude schoenen, kan de oplossing zo simpel zijn als het kopen van schoenen met de juiste pads zijn. Sporters moeten ook verhogen hun niveau van de activiteit langzaam om letsel te voorkomen door inspanning overbelasting. Dit alles kan het vroege begin van dit probleem veroorzaken, zelfs vóór 40 jaar.

hielspoor

Hielspoor is een uitsteeksel dat op het hielbeen weergegeven door meerdere micro-trauma in dit gebied, dat wil zeggen dezelfde soort letsel dat plantaire fasciitis veroorzaakt, veroorzaakt ook het uiterlijk van het spoor. Slechts 5% van de patiënten pijn en ontsteking aansporen de voet.

hielspoor

Hielspoor is een uitsteeksel dat op het hielbeen weergegeven door meerdere micro-trauma in dit gebied, dat wil zeggen dezelfde soort letsel dat plantaire fasciitis veroorzaakt, veroorzaakt ook het uiterlijk van het spoor. Slechts 5% van de patiënten pijn en ontsteking aansporen de voet.

Symptomen van fasciitis plantaris

De meest voorkomende symptoom is pijn, soort steek in de zool van de voet, met name op het gebied net onder de hiel. Deze pijn is meestal erger tijdens de eerste stappen, uit bed in de ochtend of bij het opstaan nadat gezeten voor een tijdje te krijgen. Dit probleem treedt meestal slechts op één voet is ook mogelijk letsel aan beide voeten tegelijk.
De pijn kan worden verergerd door het lopen op blote voeten op een harde ondergrond of traplopen.

De behandeling van fasciitis plantaris

Verminderen ontstekingen.

De belangrijkste factor om dit letsel te behandelen is rust, kan het moeilijk zijn om te doen.
Het wordt aanbevolen om een pak ijs toe te passen gedurende 10 minuten, twee of drie keer per dag. Sommige mensen doen beter met de toepassing van warmte, die helpt om te ontspannen en decomprimeren.
Rek de plantaire fascia zacht.
Dit past als healing, waardoor het meer gevoelig zijn voor blessures in de toekomst.
In deze oefening naar voren leunt tegen een muur met een knie recht en de hiel op de grond. Houd de andere knie gebogen. Houd gedurende 10 seconden, ontspannen en rechtop. Herhaal dit 20 keer voor elke pijnlijke hiel.

In de tweede oefening, leun naar voren, met behulp van een balans, het plaatsen van de ene voet voor de andere. Buig je knieën en hurken, het houden van uw hielen op de grond voor zo lang mogelijk. Houd gedurende 10 seconden, ontspannen en rechtop. Herhaal dit 20 keer.

Een andere stretching oefening wordt gemaakt om te zitten op een stoel met de hiel van de geblesseerde voet op een doek op de vloer. Vervolgens downloaden en uit te breiden vlot tot aan de voorkant van de handdoek of doek om hun borst met beide armen. Voelt een rek bij de bodem van de voet en de achterkant van het been. Houd dit stuk gedurende 30 seconden en doe het op zijn minst drie keer per dag.
Versterken van de spieren van de voeten.
De zwakte van de beenspieren is een veel voorkomende oorzaak van fasciitis plantaris, omdat de fascia in betere omstandigheden met de activiteit blijft.
Doe wat knikkers op de vloer. Gebruik de geblesseerde voet op te halen en leg ze in een container.
Plaats vervolgens een handdoek op de vloer voor je. Gebruik de geblesseerde voet naar de handdoek te trekken met je vingers en dan proberen om het recht te maken, herhaalt u de procedure. Doe deze oefening gedurende vijf minuten per dag.
orthopedisch schoeisel of speciale inlegzolen.
Bestaan in de markt, apotheken of orthopedische apparatuur winkels, diverse formats binnenzool gel of silicone die immense symptomen te verlichten en te helpen de juiste houding te handhaven.

Als de fasciitis plantaris aanhouden of verergeren, zoek dan hulp van een arts.
Deze schade kan soms worden veroorzaakt door anatomische of biomechanische veranderingen. Alleen een expert kan beslissen of een verdere behandeling nodig is. In sommige gevallen kan het gebruik van een anti-inflammatoir, kan enkele dagen nodig om pijn te bestrijden. Conventionele behandeling bestaat uit fysieke door een arts voorgeschreven therapie.
In totaal namen meer dan 80% van de patiënten reageren op deze behandelingen.
In meer ernstige gevallen, injecties met corticosteroïden of als laatste redmiddel, een operatie kan worden aangegeven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!